пʼятницю, 31 березня 2023 р.

Працівники КНП "ЦЕМД та МК" взяли участь у міжнародному сертифікованому триденному курсі ITLS Advanced Provider 


Бути в моменті – це не лише про бажання віднайти внутрішню гармонію і пізнати щастя. Для медичної сфери таке визначення може мати зовсім інше наповнення, адже кожна бригада швидкої допомоги під час виїзду опиняється десь на межі між минулим і майбутнім. В тому тепер, в якому кожна секунда може вартувати цілого життя. І щоб прожити цей момент з ясним розумом та чистим серцем, потрібно вчитися і вдосконалюватися кожного дня і за кожної нагоди. Суспільний та технологічний розвиток медицини рухається стрімкими темпами, і якщо спеціаліст хоче бути ще більш ефективним, кваліфікованим і актуальним для того часу, в який він живе, то мусить завжди напоготові мати квиток і відслідковувати прибуття потягів, щоб не довелося стрибати в останній вагон. Медики КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ТОР завжди готові тримати високу планку, навіть якщо для цього доводиться жертвувати своїм часом та комфортом. 


В останніх числах березня в місті Київ працівники КНП «ЦЕМД та МК» ТОР в складі завідувача навчально-тренувального центру Шильман Елеонори, лікарів з медицини невідкладних станів Мандзюк Наталії та Кошак Оксани, фельдшерів з медицини невідкладних станів Кривокульського Володимира, Лісної Наталії, Скалія Ігоря, Козовської Лідії, Правіцької Наталії, Коберницької Наталії взяли участь в міжнародному сертифікованому триденному курсі International Trauma Life Support Advanced Provider на базі Центру спеціальної підготовки та за ініціативи ВООЗ та МОЗ України і за фінансової підтримки фонду Novo Nordisk.



Інтенсивний триденний курс надання допомоги при травмах на догоспітальному етапі для служб екстреної та невідкладної медичної допомоги включає лекції та практичні заняття з використанням сучасного реального медичного обладнання і манекенів. Навчання проходило за участі сертифікованих інструкторів ERC, які одночасно є практикуючими лікарями в медичних закладах. Оскільки головну роль в таких випадках грає час, мета курсу – навчити навичкам, що необхідні для швидкого та якісного огляду, інтенсивного лікування, іммобілізації та транспортування постраждалих. Наприкінці курсу проводилися теоретичні та практичні іспити, які наші колеги пройшли відмінно, завдяки чому отримали найвищі оцінки й сертифікати ITLS міжнародного зразка.


Практична частина проходила дуже цікаво, адже включала різноманітні сценарії травм: у дорослих і дітей, у людей похилого віку, у вагітних жінок та людей в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. Особлива увага приділялася вищепереліченим категоріям громадян, які постраждали внаслідок травми, а також роботі в команді, адже важливо, щоб дії були послідовними, кожен член бригади-команди знав, що конкретно має робити, і чітко виконував команди лідера.



Більше місяця довелося готуватися до курсу, вивчати найактуальніші теоретичні матеріали за підручником International Trauma Life Support, який налічує майже 500 сторінок. Але під час навчання учасники почували себе впевнено та комфортно, тому що вже були озброєні сучасними теоретичними знаннями. Минули дні, але курсанти досі думками не повернулися додому. Вони ще залишаються в сценаріях, в атмосфері драйву та позитивних емоцій. В планах – якомога швидше поділитися знаннями зі своїми колегами, організувати максимально подібний тренінг в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за допомогою манекенного обладнання та медичних девайсів.



Учасники курсу висловлюють щиру подяку за чудову організацію навчального процесу і майстерне втілення його в життя своїм вчителям: медичному директору Центру спеціальної підготовки Юрію Кривоносу, координатору курсу Віталію Іцю, інструкторам Вікторії Марченко, Олегу Картавому, Ростиславу Замрію та Олексію Маслову. Це були змістовні, цікаві і вражаючі три дні, кожен з яких тривав 11 насичених інформацією годин. Тут відчувається велика праця та талант, які допомагають спеціалістам з усієї України і надихають їх, адже задана на курсах планка надзвичайно висока. Бажаємо Центру спеціальної підготовки подальшого розвитку і ще більше професійних здобутків у своїй скарбничці.


Також щиро вітаємо колег КНП «ЦЕМД та МК» ТОР з успішним завершенням навчання і бажаємо плідної праці й можливості максимально ефективно реалізувати отримані знання на практиці. Пишаємося тим, що маємо у своїй команді спеціалістів, які завжди прагнуть більшого і своїм прикладом підіймають авторитет професії медика.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.