середа, 1 червня 2016 р.

Вітаємо переможців!!!

Команда КЗТОР "ЦЕМД та МК" виборола перше місце на Шостому всеукраїнському чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги





Тернопільська «швидка» – найкраща в Україні!
Цей достовірний факт підтвердила участь медиків Центру екстреної меддопомоги Тернополя у шостому всеукраїнському чемпіонаті бригад швидкої допомоги, який 25-27 травня відбувся у Харкові. Тернопільська команда виборола переможне перше місце, обійшовши усіх суперників. 

Участь у змаганнях взяли тридцять одна бригада швидкої допомоги з усіх регіонів України, а також бригада швидкої допомоги з Литви. Харківська бригада швидкої допомоги стала переможцем ще в 2013 році, проте відтоді турнір не проводили через події на Сході країни. 
Тернопільщину цьогоріч представляли лікар Ляшко Олександр, фельдшери Яськів Василь та  Панько Наталія і водій  Андрушків Володимир. 
Окрім звичних, на чемпіонаті були й досить складні завдання для бригад швидких. Зокрема, конкурс «Куля»,  де потрібно було надавати екстрену меддопомогу потерпілому із вогнепальними пораненнями, який упав з висоти. Попітніли наші медики і на змаганні «Правдива історія», у якому нагальної допомоги, після вибуху в гаражі,  потребував постраждалий з двома ампутаціями. Змусило співпереживати глядачів випробування «Кіндер-сюрприз», коли медики швидкої рятували дитину із важкою черепно-мозковою травмою, завданою її агресивним батьком.  Найвелелюднішим і найскладнішим був конкурс «Масовка», де потрібно було рятувати 25 потерпілих унаслідок вибуху на мітингу. 
У програмі турніру також були  наукова конференція ( про невідкладні стани хворих), різні майстер-класи компаній дистриб'юторів ліків та медичного обладнання. 
Особливу увагу лікарів і фельдшерів швидкої допомоги привернув майстер-клас підрозділу особливого призначення «Сварог-2»,  насправді  максимально наближений до реальності. На ньому бригади швидкої допомоги навчали, як швидко й правильно діяти в умовах раптової терористичної атаки або артилерійського обстрілу. 
Ще однією особливістю проведення змагань у цьому році став конкурс для водіїв швидкої, що пройшов на Харківському автодромі: за його умовами  водій мав пройти складний та звивистий маршрут, встановлений організаторами, за максимально короткий час. 
Перше місце на чемпіонаті, як уже зазначалось, зайняла команда з Тернополя, відстала від лідера всього на півбала команда харків'ян, а третя позиція дісталася медикам з міста Суми.   
Конкурси та майстер-класи чемпіонату проходили на мальовничій території санаторію «Березівські мінеральні води» як вдень, так і в нічний час. 
Світлана Ільницька, прес-секретар 
Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.