вівторок, 1 березня 2016 р.

ВІдточуємо майстерність


18-19 лютого в Сколівському районі Львівської області, на території спортивної бази "Тисовець", відбулись науково-практична конференція «Екстрена медична допомога постраждалим при надзвичайних ситуаціях з високим ступенем загрози» та Перший зимовий всеукраїнський чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Галицькі медичні ралі – 2016». Тернопільщину на змаганнях представляли команда медиків Центру екстреної меддопомоги ( у супроводі директора М. Джуса і головного лікаря Тернопільської станції Е(Ш)МД Г. Мончак) та команда студентів ТДМУ ім. І. Горбачевського.
На цьому заході було продемонстровано рівень надання екстреної медичної допомоги в Україні, а також наші медики швидкої допомоги обмінялись інформацією та досвідом з аналогічними службами інших країн – Польщі й Литви. У чемпіонаті брали участь 23 команди, дві з них іноземні. Кожна проходила 12 завдань: тестування теоретичних знань, виконання маніпуляцій на манекенах та волонтерах, надання допомоги умовним пацієнтам згідно з легендою (в тому числі випадки з кількома потерпілими) та ін.



Зазначу, що виконання конкурсних завдань трохи відрізнялося від реальних викликів у практиці бригад Е(Ш)МД, проте в їхній основі було закладене чітке виконання затверджених МОЗ протоколів з надання медичної допомоги при відповідних захворюваннях та станах.
За роботою конкурсантів під час змагань спостерігала бригада арбітрів. Судді оцінювали вміння організувати роботу медперсоналу на місці виклику, орієнтуватися на місцевості, якість та швидкість надання екстреної медичної допомоги, взаємодію із працівниками держслужби надзвичайних ситуацій, військовими медиками та поліцейською службою, а також майстерність водіїв.
У підсумковому заліку досвідчені команди з Литви та Польщі вибороли перше та друге місця, третє отримала команда Львівського центру Е(Ш)МД. Команді нашого Центру дісталось шосте місце. Окрім того, у кількох конкурсах наша команда займала перші місця. Але в цілому, – шосте місце серед 23-ох команд – цілком достойний результат.
Користь від проведеного заходу полягала не тільки в професійному удосконаленні учасників змагань. Готуючись до чемпіонату, наш Центр закупив необхідне майно для проведення медичного сортування при надзвичайних масових ситуаціях, яке є вкрай необхідним у роботі служби екстреної медичної допомоги.
Олександр ЛЯШКО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.