середа, 24 лютого 2016 р.

Відбулася медрада по підсумках діяльності закладу в 2015 році



16 січня відбулася підсумкова медрада щодо діяльності Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за 2015 рік. На ній були присутні керівники всіх структурних підрозділів Центру, лікарі та молодші спеціалісти з медичною освітою – представники трудових колективів відокремлених підрозділів станцій Е(Ш)МД.  Від обласної адміністрації на нараді був і директор департаменту охорони здоров’я Володимир Богайчук.
Про підсумки річної діяльності медичної служби Центру присутнім доповідав  директор-головний лікар Михайло Джус. У своїй доповіді він зробив докладний порівняльний аналіз діяльності закладу щодо забезпечення надання екстреної меддопомоги населенню області, а також підкреслив проблемні питання, що потребують якнайшвидшого вирішення:
створення єдиної ОДС (оперативно-диспетчерської служби); термінове відкриття відділень невідкладних станів у стаціонарах лікарень; закупівлю й ремонт санітарних автомобілів (37 з них потребують капітального ремонту, а 22 уже підлягають списанню); будівництво кисневої на території Тернопільської станції Е(Ш)МД; капітальний ремонт приміщень Теребовлянської станції Е(Ш)МД; заміну приміщень для базування Монастириської, Підгаєцької, Почаївської підстанцій Е(Ш)МД та пункту Е(Ш)МД в с. Залізці Зборівського району, а також гаражного приміщення пункту в с.Золотий Потік; виділення додаткової кімнати для Копичинецької підстанції та ін. 
Директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук, підбиваючи підсумки, відзначив важливу роль служби екстреної меддопомоги області в забезпеченні медичною допомогою населення Тернопільщини, пообіцяв посприяти у виділенні коштів для закупівлі вкрай необхідних санітарних автомобілів для швидкої допомоги та облаштуванні оперативно-диспетчерської служби.
Заступник директора Центру Ганна Мончак більше наголосила на здобутках й успіхах медпрацівників закладу. Так, бригади Е(Ш)МД Центру минулоріч здійснили ряд успішних тромболізисів (по Тернопільській станції Е(Ш)МД – 11, по області – 21); 2015-го року було проведено 9 успішних реанімацій; отримано 39 письмових  подяк медичному персоналові. Не байдужі працівники швидкої і до чужої біди: за 2015р. донори-добровольці Центру перевиконали план на 187,6%. Не пасуть задніх і молоді медпрацівники, бригада яких виборола призове III місце на I Прикарпатському відкритому чемпіонаті бригад ЕМД з міжнародною участю «Синьогора - 2015». Також за минулий рік вдосконалив свою роботу навчально-тренувальний відділ Центру із підготовки медичних та немедичних працівників. У ньому пройшли  навчання водії швидкої, інтерни, фельдшери, учні восьми шкіл Тернополя, працівники ТНЕУ, ТНПУ, ТОККПНЛ, учасники «Пласту», працівники Центру зайнятості. Медики Центру не стояли осторонь і бойових дій на Сході: дві бригади Е(Ш)МД почергово надавали медичну допомогу бригадам будівельників під час зведення оборонних споруд поблизу м. Попасна. Лікарі, фельдшери та водії Центру були відзначені нагородами департаменту охорони здоров’я «За жертовність і любов до України», «За вірність клятві лікаря України».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.